DPPH Antioxidant Assay Kit

DPPH Antioxidant Assay Kit

ใช้ทดสอบหาความสามารถการต้านอนุมูลอิสระของอาหารซ้ำได้ดีด้วยวิธี DPPH ที่ทำเป็นชุดอุปกรณ์ ในช่วงไม่กี่ปีมานี้ มีการบ่งชี้ว่าการลดลงของความสามารถการต้านอนุมูลอิสระภายในร่างกายมีความเกี่ยวข้องกับการเกิดโรคและปัญหาด้านสุขภาพต่าง ๆ และมีความคาดหวังเพิ่มมากขึ้นในเรื่องอาหารที่มีคุณสมบัติกระตุ้นการต้านอนุมูลอิสระ (อาหารต้านอนุมูลอิสระ) ดร.ชิมามูระ และคณะ แห่งมหาวิทยาลัยโคจิ ได้รายงานได้วิธีการตรวจวัดโดยใช้ DPPH (2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl) เป็นวิธีประเมินการกระตุ้นการต้านอนุมูลอิสระที่ให้ค่าผลลัพธ์ต่างกันเพียงเล็กน้อยในระหว่างเครื่องมือการตรวจวัดแต่ละชุด ผลิตภัณฑ์นี้เป็นวิธีการประเมินโดยใช้ไมโครเพลทที่เป็นไปตามวิธีการตรวจวัดของ ดร.ชิมามูระ และคณะ การทำให้วิธีการตรวจวัดด้วย DPPH มีขั้นตอนชัดเจนเป็นคู่มือ และทำเป็นชุดอุปกรณ์ซึ่งมีสารทดลองที่มีคุณภาพที่กำหนดและมีความเสถียรนี้เอง ทำให้สามารถลดความแปรปรวนของข้อมูลและลดความลำบากยุ่งยากในเรื่องการปรับสารทดลองที่เคยเป็นปัญหามาโดยตลอด
ปัญหาแต่เดิมในการตรวจวัดการต้านอนุมูลอิสระ คือ ไม่สามารถตรวจวัดแล้วได้ข้อมูลซ้ำเหมือนเดิมจากชุดเครื่องมือคนละชุดหรือช่วงวันที่ตรวจวัดที่ต่างกัน ชุดอุปกรณ์นี้จึงมุ่งเน้นในเรื่องคุณภาพของสารทดลอง โปรโตคอล และวิธีการวิเคราะห์เพื่อลดความแปรปรวนของข้อมูลให้เหลือน้อยที่สุด จนกระทั่งสร้างชุดอุปกรณ์ตรวจวัด DPPH ที่มีความสามารถสูงในการทำตรวจวัดซ้ำ

ติดต่อสอบถาม
โค้ดผลิตภัณฑ์ ชื่อผลิตภัณฑ์ ปริมาณความจุ SDS / Protocol
D678DPPH Antioxidant Assay Kit100 tests / 500 testsSDSProtocol

ข้อมูลผลิตภัณฑ์

ชุดอุปกรณ์ตรวจวัดความสามารถการต้านอนุมูลอิสระ

Changes in antioxidant capacity of the body are involved in the development of various diseases and health problems. As a result, this increases expectations for foods with antioxidant activity (antioxidant foods). Kochi University’s Shimamura et al. have developed a method using DPPH (2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl) for evaluating antioxidant activity with little difference between measurement facilities1). This product uses a method including a microplate based on the report of Shimamura et al. By manualizing the DPPH measurement method and producing a kit of stable and constant quality, we were able to reduce data variability and complexity of reagent preparation, which has experienced issues until now.
1) T. Shimamura et al., Anal. Sci., 2014, 30, 717 – 721



Technical info



DPPH and Trolox are unstable in solution. Please prepare immediately before using.
DPPH content needs to be checked by measuring absorbance.
Reagents necessary for measurement are inlcuded and subdivided. Begin experiments immediately with simple preparation before measurement.
(Please use sonication to dissolve the DPPH Reagent.)





Measuring method


After preparing the reagent, add the reagent and sample to the 96-well microplate and react for 30 minutes.





Comparison with a conventional method


When measuring antioxidant activity with DPPH, the pH and solvent concentration in the solution affect the measurement. This product uses protocols and analysis methods to minimize these effects.



Effect of pH




The assay buffer provided with the product allows measurement at a certain pH.



Effect of sample solvent




The sample volume is set to 1/10 (20 μL) of the total reaction solution. The kit is optimized so that there is no difference in the measured value even if the sample is dissolved in water or ethanol.



IC50 Value Variation




If the antioxidant capacity of a sample is analyzed using only IC50 values, the data will vary slightly in the different measurement conditions. By measuring the sample and standard substance (Trolox) simultaneously and calculating the antioxidant capacity as the Trolox equivalent activity value (TEAC), highly reproducible measurement values can be obtained.
TEAC (μg TE/μg) = Trolox IC50 (μg/mL)/ Sample IC50 (μg/mL)”



Measurement Example


Confirming differences between facilities

At three facilities, antioxidants were measured by the DPPH method.
Gallic acid, catechin, and morin (known antioxidants) were measured with a spectrophotometer using a cuvette and calculated as a Trolox equivalent activity value (TEAC).





There was nearly no difference in measured values between three facilities.
Reference: T. Shimamura et al., NipponShokuhin Kagaku Kogaku Kaishi, 2007, 54, 482 – 487.



Comparison between microplate and cuvette




Similar to the above experiment, three antioxidants were measured using a microplate and calculated as Trolox equivalent activity values. As a result, almost the same measurement results were obtained. This kit uses a microplate for measurement.

เอกสารอ้างอิง

1) Enjuro Harunari, Chiaki Imada, Yasuhiro Igarashi, Konamycins A and B and Rubromycins CA1 and CA2, Aromatic Polyketides from the Tunicate-Derived Streptomyces hyaluromycini MB-PO13T", J. Nat. Prod.., 2019, 82, (6), 1609-1615.